Собствениците на устройства с Windows трябва да бъдат много внимателни, тъй като

...
Собствениците на устройства с Windows трябва да бъдат много внимателни, тъй като
Коментари Харесай

Експерти бият тревога: Опасен вирус заплашва компютрите Ви, ако в тях имате

Собствениците на устройства с Windows трябва да бъдат доста деликатни, защото специалисти предизвестяват за нова сериозна опасност за компютрите. Експерти по сигурността на Eclypsium оповестяват за проблем с драйверите за хардуера, който излага на риск " всички съвременни версии на Windows ", оповестява Блиц.

``
реклама

Oбщият брой на производителите, които са наранени надвишава 20 и включва имена като NVIDIA, Intel, Huawei, SuperMicro, RealTek Semiconductor, Toshiba и други
 
Конкретната причина за казуса е модифицирана версия на остарял Remote Acсess Trojan (RAT) вирус, който може да компрометира милиони устройства. Oт Eclypsium настояват, че дори хакери с минимални механически знания могат да открият надзор над инфектираните устройства.

Отдалеченият достъп им разрешава да рестартират и изключват компютрите с Windows, да преглеждат файловете, да употребяват Task Manager, Register Editor и даже мишката.

Новата версия на RAT вируса за Windows също по този начин обезпечава достъп до браузъра и уеб камерата, което също е много обезпокоително. Водещите производители на хардуер вече работят над пачове, които да отстранят казуса, оповестява Forbes.

Експертите по сигурността подканят всеки притежател на устройство с Windows неотложно да конфигурира последните налични софтуерни ъпдейти за Windows 7, Windows 8.1 и Windows 10, с цел да се защищити от опасността.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР